Cătălin TOMA - Sesiunea națională de comunicări științifice studențești 2018 (USM) 

     În ultimele decenii, se atestă o dezvoltare semnificativă a tehnologiilor, având un impact major asupra sferei educaţiei, coeziunii sociale, a creativităţii, a dezvoltării sociale şi cognitive la tânăra generaţie. S-au efectuat numeroase studii care au studiat influenţa internetului, tehnologiilor informaţionale asupra tinerii generaţii, născută după anii 1990, identificând noi caracteristici psihosociale. Cercetătorii au identificat o generaţie nouă, diferită de cea precedentă – Generaţia Z.

     Generaţia Z este cea mai bună clasificare a copiilor născuţi în această lume între sfârşitul anilor 1990 şi începutul anului 2010 (Fleming, 2010). De asemenea, numită "generaţie netă", tinerii născuţi în această perioadă de timp sunt atribuiţi în mod special sporirii tehnologiilor fără fir precum telefonul mobil şi World Wide Web.

Read MoreGENERAŢIA Z ÎN FAŢA PROVOCĂRILOR SEC.XXI. IMPLICAŢII PSIHOLOGICE

Interviu oferit de Ștefan Popov pentru cursors.md 

Dezvoltarea personală este un proces uimitor de transformare și evoluție, care nu este posibil fără acceptarea trecutului și a evenimentelor care ne-au marcat viața. Dacă vrem să fim împliniți, să dobândim pacea interioară și să ne îmbunătățim relațiile cu cei din jur, e nevoie de conștientizarea amprentei lăsate de aceste evenimente asupra modului nostru de a fi și de vindecarea consecințelor, numite - traume emoționale. Pentru a e­lucida acest subiect, avem plăcerea să discutăm astăzi cu Ștefan Popov – psiholog, psihoterapeut de orientare integrativă, formator, cercetător în științe sociale, prezentator TV și autor al mai multor cărți de psihologie, filosofie și inginerie socială. Te îndemnăm să reflectezi asupra celor spuse mai jos și să-ți faci notițe, căci transformările încep chiar de astăzi    Lectură plăcută!

Read MoreDespre traumele emoționale și vindecarea acestora